2 - 0
5 september 2015
15:00

Referat: Bosniska SK - Fagersta Södra IK

Södra mötte topplaget Bosnisk SK på bortaplan och förlorade med 0-2 efter 0-0 i paus.
Det var Södra som började bäst och och vaskade fram 2 bra målchanser genom Johan Adamsson redan dem första 5 minutrarna. Men Johans avslut gick strax utanför stolpen . Bosniska får ett bra nickläge efter hörna i den 11:e minuten men Helge i södramålet räddar fint. Därefter var det ett ställningskrig på mittplan där det inte skapades nåra farligheter åt nåt håll förrän i den 30e minuten då Bosnisk får ännu en hörna som man får ett bra nickläge på men bollen går över helges mål. Södra är oxå mycket nära att ta ledningen i den 35 minuten då Sebba Jansson lossar den stora kanonen men på mållinjen står det en hemmaförsvarare och får undan bollen i sista stund, på returen får södra ytterligare läge men bollen räddas återigen på mållinjen till hörna. Första halvlek slutar mållöst 0-0

I andra halvlek så flyttar BSK upp sina positioner på plan och sätter press på Södra och gör oxå 1-0, efter ett inlägg från högerkanten så knoppar en omarkerad Bosniskspelare in ledningsmålet bakom en chanslös Daniel Hedlund (60min).
2-0 till hemmalaget kommer i den 73:e minuten på en mycket billig straff där hemmaspelaren föll lätt. Ett frustrerat Södra försöker att komma ikapp men närmare än Johan Adamssons skott strax över ribban kommer man inte. Bosnisk vinner matchen med 2-0.

Detr var ett besviket Södralag som lämnade Lundby IP där hemmalaget Bosnisk tog vara på sina få chanser och spelade stabilt försvarsmässigt. Nu är chansen borta för en topplacering för Fagersta Södra så nu gäller det att knyta näven i fickan och ta nödvändiga poäng för att säkra kontraktet i 4an.

Bäst i Södra var Johannes Körkkö i backlinjen som gjorde en stormatch i sin första match som mittback i i sin karriär även Pawel Gentek gör det bra i backlinjen. På mitten så gör Jama Hassan ett bra jobb tillsammans med slitvargen Sebba Janson som trots en väldigt tuff uppvaktning var dominant på mitten.
En stor eloge ska föreningen Bosnisk SK ha som dagen till ära skänkte hela entrekassan till UNHCR som hjälper barn o familjer som flyr över medelhavet. Vi i Södra ville hjälpa till så vi betalade entre till matchen för både spelare o ledare.